Японските ВВС за самоотбрана заявиха, че изтребител F-35 изчезнал от

...
Японските ВВС за самоотбрана заявиха, че изтребител F-35 изчезнал от
Коментари Харесай

Япония издирва изгубен F-35

Японските Военновъздушни сили за самозащита обявиха, че изтребител F-35 липсващ от радара, до момента в който лети над Тихия океан ., оповестяват " Ройтерс " и " Киодо нюз ".

Самолетът летял на към 135 км източно от северна Япония към 7:27 ч. (1027 GMT), когато изчезва от радарите североизточно от град Мисава , допълват военните. На борда на самолета има един водач .

Японската медия NHK оповестява, F-35A е липсващ от радарите по време на обикновен подготвителен полет . Япония разполага с 13 настоящи F-35 и е поръчала още към 150 . Самолетите са основани с 302-а ескадрила в авиационната база Мисава в Аомори, Северна Япония.

Патрулни самолети и кораби са ангажирани в интервенцията по издирването , а локалната брегова защита е изпратила два кораба.
 Япония желае да купи най-малко още 20 изтребителя F-35A
Япония желае да купи най-малко още 20 изтребителя F-35A

Заводи за произвеждане на F-35 има в Япония и Италия

Десет F-35As са доставени на въздушната база Мисава предходната година , оповестява " Спутник ". Токио поръча общо 42 F-35As в края на 2011 година, като съществуващата поръчка е обновена, с цел да включи още 63 F-35A и 42 F-35B до края на 2018 година, като Япония се трансформира във втория по величина покупател на бойния аероплан 5-то потомство на Lockheed Martin .

Миналия септември американските военни приземиха целия флот от F-35 след злополука на аероплан на морската пехота в Южна Каролина .

Този случай последва известия в края на 2017 година, че американски F-35, ситуиран в Окинава , Япония загуби част от фюзелажа си във въздуха по време на обикновен подготвителен полет .
 Япония основава нови военни бази против китайската опасност
Япония основава нови военни бази против китайската опасност

Разполага техника и личен състав в югозападните острови на страната

Програмата за F-35 е един от най-скъпите отбранителни планове Пентагона в историята , с планирана обща стойност от 1,5 трилиона $. В

В допълнение към разноските (понастоящем вариращи от 89,2 до 115,5 милиона $ за аероплан ), той е подложен на критика за голям брой проблеми и дизайнерски дефекти след представянето му на американските военни през 2015 година

Действащ министър на защитата на Съединени американски щати Патрик Шанахан го разказва като " издънка ", а президентът Доналд Тръмп неведнъж подлага на критика самолета като образец за отпадъците от Пентагона по време на акцията си.

Миналия месец, американската работа за разноски за защита се оплака , че новите F-35 за американския флот са надалеч от действен статус , наблягайки, че самолетът " не е подготвен да посрещне сегашни или бъдещи закани " и може да изложи на заплаха живота на американските военни.
 Япония преоборудва кораба
Япония преоборудва кораба " Изумо " в самолетоносач за стелт F-35B

Предвиден е сюжет, в който пистите в Япония са унищожени от набези с ракети и за подсилване на защитата на Япония към югозападните острови
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР