Японските власти въвеждат правилата за допускане на чужденци на територията

...
Японските власти въвеждат правилата за допускане на чужденци на територията
Коментари Харесай

Япония с по-строги правила за чужденци от 13 страни

Японските управляващи вкарват разпоредбите за допускане на чужденци на територията на страната заради заплахата от разпространяване на нови варианти на ковид, съобщи ТАСС.
Информацията е на Японската радиотелевизионна корпорация. Засегнати са жителите на Австрия, Белгия, Бразилия, Германия, Дания, Италия, Нигерия, Нидерландия, ОАЕ, Словакия, Швейцария, Швеция и Франция.
Пристигащите ще би трябвало да прекарат идващите три денонощия в специфични карантинни центрове. След това те ще дават тест за ковид и при негативен резултат ще могат да си отидат вкъщи за още две седмици на самоизолация.
Мерките влизат в действие в петък и ще засягат и тези, които са били в изброените страни в границите на две седмици преди идването си в Япония.
До 7 март в страната остава в действие фактическа възбрана за издаване на визи на жителите на всички страни и райони. Мярката беше въведена на 28 декември и удължена дружно с режима на изключителна обстановка, който остава в действие до неделя в Токио и прилежащите префектури.
Но управляващите желаят да запазят възбраната за известно време даже след анулацията на режима на изключително състояние. В момента в Япония се позволяват единствено японски жители и дълготрайно пребиваващи чужденци с позволение за непрекъснат престой.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР