Японските власти съобщиха в сряда, че пътнически самолет, който се

...
Японските власти съобщиха в сряда, че пътнически самолет, който се
Коментари Харесай

Япония публикува стенограми от фаталния самолетен сблъсък

Японските управляващи оповестиха в сряда, че пътнически аероплан, който се сблъска с турбовитлов аероплан на бреговата защита на летище в Токио, е получил позволение да кацне, само че по-малкият аероплан не е получил позволение за политане, въз основа на преписи от диалози с контролната кула.

Всичките 379 души на борда на самолета се избавиха по знамение, откакто избухна в пламъци след злополуката във вторник с турбовитлов аероплан на бреговата защита малко след кацане на летище Ханеда.

Петима починаха измежду шестимата екипажи на бреговата защита, които трябваше да излетят с полет в отговор на огромно земетресение на западния бряг, до момента в който капитанът, който избяга от останките, беше тежко ранен.

Властите започнаха следствие и остава неизясненост по отношение на събитията към случая, в това число по какъв начин двата самолета са се озовали на една и съща писта.

Преписите от инструкциите за надзор на трафика, оповестени от управляващите, наподобява демонстрират, че самолетът на Japan Airlines е получил позволение да кацне, само че че на самолета на бреговата защита е било казано да рулира до точка за задържане покрай пистата.
Служител от японското бюро за гражданска авиация сподели пред кореспонденти, че в тези преписи няма индикация, че самолетът на бреговата защита е получил позволение да излети.

Капитанът на самолета на бреговата защита оповестява, че е влезнал на пистата, откакто е получил позволение, сподели чиновник на бреговата защита, като в същото време призна, че в стенограмите няма индикация, че е получил позволение да го направи.

„ Министерството на превоза дава справедлив материал и ще сътрудничи напълно на следствието. Японският ръб за сигурност на превоза също проверява случая.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР