Японските власти предупредиха днес за възможен недостиг на електроенергия –

...
Японските власти предупредиха днес за възможен недостиг на електроенергия –
Коментари Харесай

Температурите в Япония чупят рекорди

Японските управляващи предизвестиха през днешния ден за вероятен дефицит на електрическа енергия – в миг, когато температурите в страната чупят върхове, а преди малко завършилият дъждовен сезон бе най-краткият в историята на Токио, съобщи Франс прес.
В огромна част от Япония сезонът на дъждовете би трябвало да е в разгара си, само че метеоролозите обявиха, че в региона на столицата, в централните префектури и част от остров Кюшу той завършва през днешния ден.
"Отправяме към популацията молба да понижи потреблението на електрическа енергия привечер ", когато токовите запаси в района на Токио са минимални, съобщи през днешния ден заместник-генералният секретар на японското държавно управление Йошихико Исодзаки.
Властите предложиха на хората да вземат нужните ограничения за отбрана от жегите и да се пазят от безоблачен удар.
В Токио се чака температурите да доближат през днешния ден 35 градуса по Целзий и живачният дирек наподобява няма да слезе под 34 градуса преди неделя, заяви Японската метеорологична организация.
Юли и август са горещи месеци всяка година, само че не помня да е имало такива жеги през юни, съобщи за Агенция Франс Прес 58-годишната жителка на японската столица Асако Нарусе.
Мнозина минувачи в центъра на Токио носеха слънчобрани.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР