Японските висши военни преразглеждат забраната за татуировки по тялото при

...
Японските висши военни преразглеждат забраната за татуировки по тялото при
Коментари Харесай

Японската армия гледа вече и към татуираните

Японските висши военни преразглеждат възбраната за татуировки по тялото при набиране на жители за армията.

В Япония татуировките исторически се свързват с принадлежност към прословутата мафия " Якудза " и от дълго време са табу. В последните години обаче от ден на ден японци си вършат татуировки, следвайки модата, а идентификацията с " Якудза " е останала надалеч в предишното.

Преразглеждането на възбраната идва на фона на фрапантното понижаване на броя на боеспособното популацията и дефицита на персонален състав в армията. По последни данни този недокомплект е с 10% от плануванаъа бройка.

Миналогодишната пролетна наборна работа не съумя да набере задоволително новобранци, частично тъй като от ден на ден млади мъже си вършат татуировки по тялото.

Населението на Япония е 125 милиона души. През 2022 година в страната са родени по-малко от 800 000 деца, на фона на статистиката от 70-те години на предишния век, когато годишната раждаемост е била повече от 2 млн.

Министър-председателят Фумио Кишида съобщи, че Япония би трябвало да се оправи с намаляването и застаряването на популацията си " в този момент или в никакъв случай ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР