Японските автомобилни гиганти имат нова цел - да завладеят най-големия

...
Японските автомобилни гиганти имат нова цел - да завладеят най-големия
Коментари Харесай

Япония се готви да завладее най-големия автомобилен пазар в света

Японските автомобилни колоси имат нова цел - да завладеят най-големия пазар на електрически автомобили в света - този в Китай.

Вместо да залагат на нови модели, с цел да привлекат китайските клиенти, Nissan, Toyota и Honda играят на несъмнено - те слагат електрически мотори на коли, чиито бензинови версии към този момент се продават добре.

 Електромобилите не престават похода си към завладяването на Китай
Електромобилите не престават похода си към завладяването на Китай

Местни компании работят с най-големите автопроизводители в името на общата цел

Сред тях са седанът Sylphy, чийто вид ще бъде първият електрически автомобил на Nissan, създаден в Китай, и дългогодишните хитови модели на Toyota - Corolla и Levin.

Ходът има за цел да отговори на възходящото търсене на по-екологични коли, както и да съблюдава индустриалните квоти на китайските управляващи за природосъобразни коли.

 Пет от десетте най-продавани електрически автомобили в света са китайски
Пет от десетте най-продавани електрически автомобили в света са китайски

Tesla Model S е едвам на трето място

Въпреки че тактиката икономисва разноски за разработка и маркетинг, тя рискува да сътвори прекомерно закостенял имидж на японските компании в съпоставяне със свежите нови модели от китайския BYD и Lynk и новия модел на Tesla за всеобщ пазар - Model 3.

" Това няма да провокира изключително неспокойствие на пазара, само че това е на практика метод. Ако клиентите харесват стила на съответен бензинов модел, някои от тях могат да изберат електрическата версия на този автомобил ", показва Юзуру Охаши, съветник в Roland Berger.

Битката на Китай с нездравословните излъчвания

Китай задължава автопроизводителите да основат разнообразни типове транспортни средства с нулеви и ниски излъчвания. Те би трябвало да сформират минимум с 10% от общата им продукция през 2019 година, и 12% през 2020 година

Автомобилни колоси като Volkswagen и Ford усилват производството си на електрически автомобили в Китай, въпреки търсенето на такива транспортни средства да е съсредоточено най-много в огромни градове, където държавните управления заплащат великодушни дотации или обезпечават безвъзмездни регистрации.

 Volkswagen пуска 12 нови SUV-та в Китай
Големият залог на Volkswagen в Китай: 12 нови SUV-та

Китайците залагат на огромните коли, само че пазарът става все по-претъпкан

Nissan, най-големият японски производител на коли в Китай по размер, тества апетита на китайските консуматори за електрически автомобили с Sylphy, до момента в който се готви да пусне 20 електрически модела до 2022 година в опит да се трансформира в топ марка на пазара.

Японската компания продаде повече от 400 000 бройки от модела в Китай през предходната година, което е знак за привлекателността на модела, споделя Хосе Муньос, изпълнителен шеф на Nissan, който управлява бизнеса на автопроизводителя в Китай.

" Въвеждането на електрическа технология в най-популярния модел, който продаваме в Китай, ще бъде най-хубавият и най-бърз метод да покажем технологията на клиентите ни. Електрическата версия може да способства за 10% от общите продажби на Sylphy ", счита Муньос.

 Чуждите производители към момента изостават от локалните марки в Китай
Чуждите производители към момента изостават от локалните марки в Китай

Toyota ще пусне в Китай плъгин хибридни версии на най-продаваните си компактни модели - Corolla и Levin през 2019 година, забавяйки дебюта си с една година, с цел да продължи създаването на колите. Автопроизводителят ще пусне общо 10 електрически модела в страната до края на 2020 година, разгласи Казуиро Кобаяши, началник на компанията в Китай.

Honda показа електрически концепт, основан на известния кросоувър Vezel, смятайки да го продава под марката Everus през тази година. Това е един от над 20-те електрически модела, които компанията възнамерява да пусне в Китай до 2025 година Subaru също обмисля слагане на електрически мотори в актуалните модели, вместо да проектира напълно нова кола.

 Най-търсените електрически автомобили и хибриди през 2017-а
Най-търсените електрически автомобили и хибриди през 2017-а

Продажбите им до август порастват с 47%

В рамките на 5 години Китай ще се трансформира в най-големия пазар на Nissan, осигурявайки съвсем 1/3 от плануваните доходи от 16.5 трлн. йени (152 милиарда долара) до 2022 година Автопроизводителят счита да похарчи 1 трилион йени (9.15 милиарда долара) в страната през идващите няколко години, с цел да се бори с световните си съперници, в това число Volkswagen и General Motors.

Електрическият Sylphy употребява батерия локално произвеждане, която обезпечава пробег от 338 км съгласно китайските тестови стандарти. Nissan обмисля и стартирането на нов вносен Leaf в Китай по-късно тази година, а компанията скоро ще вкара своята хибридна технология, известна като " електрическа мощ ".

" Това е огромен ангажимент към тази технология. Това ще бъде единственият пазар за Nissan, където ще има такова разрастване на електрически автомобили за подобен къс интервал от време ", показва Муньос.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР