Японски учени установиха, че децата, които са имали домашен любимец,

...
Японски учени установиха, че децата, които са имали домашен любимец,
Коментари Харесай

Кучетата намаляват риска от хранителна алергия у децата

Японски учени откриха, че децата, които са имали домакински любим, когато са били дребни, са с 15 % по-малък риск от хранителна алергия, предава Българска телеграфна агенция.

Рискът от хранителна алергия за децата понижава и в случай че майката е имала домакински любим през бременността.

Израсналите с куче по-рядко имат алергия към яйца, мляко и ядки, а котките понижават риска от алергия към яйца, пшеница и соя.

Тъй като към този момент 10 % от децата страдат от хранителна алергия, а и броят им се усилва, учените се надяват, че оферират нов метод за ограничение на казуса.

Екипът, управителен от доктор Хисао Окабе от Медицинския университет във Фукушима, е анализирал данните за 65 000 деца, проследени, до момента в който са навършили три години.

Водеща доктрина за увеличението на алергиите е хигиеничната, съгласно която хората в огромна част от света живеят в прекомерно чисти условия. Микроорганизмите научават имунната система да разграничава безвредните от нездравословните дразнители.

Възможно е домашните любимци да предотвратяват питателните алергии, като ускоряват микробиома. Известно е, че те усилват положителните бактерии и децата стават по-малко уязвими.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР