Японски учени успешно проведоха тестване на ваксини срещу клетките, които

...
Японски учени успешно проведоха тестване на ваксини срещу клетките, които
Коментари Харесай

Японски учени направиха ваксина срещу стареенето

Японски учени сполучливо организираха тестване на ваксини против клетките, които способстват за процеса на стареене. Учените настояват, че може би са създали крачка към постигането на задачата за човешкото дългоденствие. В лабораторни проучвания ваксина, ориентирана към протеини, съдържащи се в старите кафези - тези, които са спрели да се развъждат по натурален път - забавя прогресията на уязвимост при по-възрастните мишки, споделят откриватели от Университета в Токио.

Ваксината също работи добре върху остарели кафези в мастната тъкан и кръвоносните съдове, което допуска, че може да има позитивен резултат върху други медицински положения, свързани със стареенето. „ Можем да чакаме имунизацията да се употребява за лекуване на артериална склероза, диабет и други болести, свързани с възрастта “, сподели професор Тору Минамино.

Клетките остаряват, когато спрат да се развъждат, постоянно в отговор на естествено увреждане на тяхната ДНК. Смята се, че клетъчното стареене способства за самия развой на стареене, както и за свързани с възрастта болести като заболяването на Алцхаймер и някои типове рак, оповестява БГНЕС.

„ Старите кафези отделят редица патогени, които нарушават функционалността на тъканите “, сподели пред " Евронюз " доктор Салвадор Масип, шеф на лабораторията за рак и механизми за стареене. „ Те „ извикват “ клетките на имунната система, с цел да ги изчистят теоретично (но в последна сметка не успяват) и основават хронично инфектиране с ниска активност, примесено с фиброза “, добави той.

Ученият изясни, че биологичният развой на стареене е доста комплициран и че заради тази причина е малко евентуално една единствена тактика да го спре или промени изцяло. „ Въпреки това, евентуално има доста способи за закъснение, а почистването на старите станции наподобява е един от най-лесните и евентуално ефикасни “, сподели той.

При лабораторните проби предотвратяването на натрупването на стареещи кафези е удължило живота на мишките с 15 %, сподели Масип. Други сходни опити са го нараснали с 35 %, сподели той.

Учените обаче към момента не знаят какъв брой дълго може да се удължи продължителността на живота. „ Това е доста забавен въпрос, по който към момента не сме се съгласували. Някои считат, че има „ твърда “ граница за продължителността на човешкия живот (понастоящем се прави оценка на 130 години), до момента в който други считат, че на доктрина безсмъртието е допустимо “, сподели Масип. „ Твърде рано е да се знае с какъв брой животът може да бъде продължен и дали има ограничаване или не “.

Той показва, че може да не се наложи да чакаме дълго за отговор. „ Изследванията за подмладяване напредват доста бързо. През последното десетилетие бяха направени доста основни открития. Човекът, който ще одобри първото хапче срещу стареене, евентуално към този момент е роден ", заключи обнадеждаващо експертът.  
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР