Японски учени изследваха как консумацията на безсолен влияе на здравето

...
Японски учени изследваха как консумацията на безсолен влияе на здравето
Коментари Харесай

Доматеният сок помага при хипертония

Японски учени изследваха по какъв начин потреблението на безвкусен въздейства на здравето на възрастните, изложени на риск от сърдечно-съдови болести, написа БГНЕС.
Оказа се, че напитката понижава съществено риска от гибел при хипертониците. В изследването са взели участие 184 мъже и 297 дами, които са получавали гратис толкоз безвкусен доматен сок, колкото са поискали в продължение на една година. В края на изследването кръвното налягане при 94 участници с прехипертония или хипертония доста е намаляло: систоличното кръвно налягане е спаднало от приблизително 141,2 на 135,0 mm Hg., а диастоличното кръвно налягане е намаляло приблизително от 84,3 на 80,9 mm Hg.
 Какво се случва с тялото, в случай че пием доматен сок в продължение на година Какво се случва с тялото, в случай че пием доматен сок в продължение на година
Нeoбичaeн тecт в Япoния рaзкри кaквo ce cлучвa c тялoтo нa жeнитe, aкo кoнcумирaт нeпoдпрaвeн дoмaтeн coк вceки дeн в прoдължeниe нa гo...
Нивата на холестерола при 125-те участници с висок първичен резултат също са се оказали в нормата след 12 месеца. Тези потребни резултати са сходни при мъжете и дамите, както и при другите възрастови групи.
„ Доколкото ни е известно, актуалното изследване е първото наблюдаване на резултата от потреблението на домати или натурални доматени артикули върху риска от сърдечно-съдови болести в необятен възрастов диапазон “, обявиха създателите на проучването, оповестено в списание „ Food ScienceNutrition ”.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР