Японски пилот бе арестуван на британското летище Хийтроу, тъй като

...
Японски пилот бе арестуван на британското летище Хийтроу, тъй като
Коментари Харесай

Арестуваха пиян японски пилот 50 минути преди да излети

Японски водач бе задържан на английското летище Хийтроу, защото бе хванат с алкохол в кръвта деветократно надхвърлящ допустимото количество, оповестява Profit.bg.

42-годишният Катсутоши Джитсукава, който работи за Japan Airlines, е бил арестуван на 28-и октомври откакто не съумял да премине сполучливо през тест за алкохол, предава BBC.

Според тестът, на 100 мл кръв, у него е открито съществуването на 189 мг алкохол, при възможно количество за водач от 20 мг.

Пилотът се е признал за отговорен пред съда за превишаване на алкохолния предел.

Японската медия NHK, предава, че полицията е била алармирана от лидер на рейс на летището, който подушил, че водачът мирише на алкохол.

Катсутоши Джитсукава е бил част от екипажа на Japan Airlines, който е щял да лети до Токио, като е бил хванат 50 минути преди излитането на самолета.

Поради проблема, полетът е просрочен с 69 минути.

Японската авиолиния сервира извиненията си и дава обещание, че ще предприеме дейности за предотвратяването на бъдещи сходни случаи, добавяйки, че сигурността си остава най-голям приоритет за компанията.

Ограничението за съществуване на алкохол в кръвта за водачите на леки коли във Англия възлиза на 80 мг нa 100 мл, до момента в който за водачите този предел е сгънат на 20 мг.

През юни тази година, водачът на British Airways Джулиан Монаган бе наказан на 8 месеца затвор, откакто бе хванат с 86 мг алкохол в кръвта си по време на работа.

Това станало откакто водачът обърнал три огромни водки на летище Гетуик в английската столица. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР