Японски журналист реши да провери градска легенда за мистериозна пещера,

...
Японски журналист реши да провери градска легенда за мистериозна пещера,
Коментари Харесай

Тайна пещера в Япония нарекоха врата към ада: няколко души загинаха СНИМКИ

Японски публицист реши да ревизира градска легенда за мистериозна пещера, скрита под планина в провинцията Хокайдо. Местните я назовават ​​ " портата на пъкъла ". 

В село Пипу, което е в област Камикава (губернаторство на Хокайдо), живеят към 4 хиляди души. Обикновено това място служи като спирка за пасажерите по пътя им към огромния град Асахикава.
 Пещера на картата Пещерата на картата
Но тук е и едно от най-страшните места в Япония.
 По пътя към пещерата По пътя към пещерата
Пещерната система Ахун Ру Паро, ситуирана в подножието на планината Отокояма, е получила името си от айните, представители на локалното население, откакто нейните откриватели са умряли при мистериозни условия, съобщава Sora24.
 По пътя към пещерата По пътя към пещерата
Сейджи Наказавафор потегли по пътя и от забележителностите имаше единствено името на региона на това адско място. За негова изненада той даже разкрил табела до пътя, водещ към пещерата. Но даже и без спомагателни улики, мистериозната хлътналост в скалата може да се види от пътя.
 Япония предизвестие за заплаха Предупреждение за заплаха
Има малко информация за това място, частично заради обстоятелството, че локалните хора нямат книжовност - и целият фолклор се предава единствено устно.

Местните споделят историята от генерации, че стара двойка, която се изгубила тук, едвам съумяла да се върне. Мъжът и дамата се скарали: единият бил мощно притеглен от пещерата, а другият изрично отказал да повтори рискованото пътешестване.

Единият от пенсионерите умрял малко откакто посетил мистериозното място, а другият живял още дълги години.
 Път до пещерата Път до пещерата
Може би от поверие наоколо до злокобната пещера даже е сложена предупредителна табела, на която с огромни букви написа „ Не влизайте “.
 Страшна пещера в далечен регион на Хокайдо Страшната пещера в далечен регион на Хокайдо
Журналистът сподели, че входът на тайната пещера е ограден, само че обезверените " ловци на духове " към момента могат да влязат вътре, в случай че пропълзят под оградата.
Авторът на такова малко следствие въпреки всичко реши да се вслуша в предизвестията и да не влезе. Той обиколи планината и се опита да разбере дали това е проходен тунел.
Но откри единствено каменна стена, което означаваше едно: пещерата води единствено надолу.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР