Японски изтребители Ф-15 прехванаха два руски бомбардировача Ту-95МС над Японско

...
Японски изтребители Ф-15 прехванаха два руски бомбардировача Ту-95МС над Японско
Коментари Харесай

Японски изтребители прехванаха руски бомбардировачи

Японски изтребители Ф-15 прехванаха два съветски бомбардировача Ту-95МС над Японско море и западната част на Тихия океан, съобщи " Ройтерс ", базирайки се на Интерфакс.

Руската медия цитира Министерството на защитата на Русия, което оповестява, че плануваният полет е осъществен над неутрални води, заяви News.bg. " На обособен стадий от маршрута съветски стратегически бомбардировачи бяха съпроводени от изтребители Ф-15 на Военновъздушни сили на Япония ", се споделя в известието и се разяснява, че полетите са осъществени в сходство с интернационалните правила за потребление на въздушното пространство.

Бомбардировачите са били съпровождани от Су-35С. Продължителността на полета е била повече от 9 часа. Военното ведомство осведоми, че съветската далекобойна авиация постоянно прави полети над неутрални води в Арктика, Северния Атлантик, Черно море, Балтийско море и в Тихия океан.

През ноември 2017 година началникът на Генералния щаб Валерий Герасимов съобщи, че Русия усилва интензивността на полетите на стратегическата авиация до равнища от времето на Съюз на съветските социалистически републики. Самолети Ту-95МС и Ту-160 са въздушният съставен елемент на съветската нуклеарна триада. Ту-95МС е пуснат в серийно произвеждане през 1981 година като трансформация на стратегическия бомбардировач Ту-95, който е на въоръжение от 1957 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР