Японски и китайски експерти проведоха разговори относно пречистените отпадъчни води

...
Японски и китайски експерти проведоха разговори относно пречистените отпадъчни води
Коментари Харесай

Китай и Япония проведоха първи експертни разговори за Фукушима

Японски и китайски специалисти организираха диалози по отношение на пречистените отпадъчни води от авариралата нуклеарна централа " Фукушима ". Това съобщава Агенция Франс Прес, като цитира изказване н японското външно министерство.

Това са , откогато Токио стартира да изпуска водата в океана предходната година.

Припомняме, че  води, употребявани за изстудяване на реакторите след срутва през 2011 година

Япония упорства, че е бил третиран безвредно, само че Китай разкритикува освобождението

" Диалог сред японски и китайски специалисти по отношение на изхвърлянето на пречистена вода в океана  се организира в Далян, Китай на 30 март за продан на отзиви по механически въпроси " , се споделя в изказване на външното министерство на Токио. 

Съобщението идва , откакто японският министър председател Фумио Кишида се срещна с китайския президент Си Дзинпин през ноември и сподели, че научни полемики ще се проведат на експертно равнище.
 Теч на радиоактивна вода от АЕЦ Фукушима
Теч на радиоактивна вода от АЕЦ Фукушима

От централата твърдят, че околната среда не е наранена

Япония стартира последователно да изхвърля част от 1,34 милиона тона отпадъчни води .

Китай упрекна Токио, че третира морето като " канализация ", само че Япония упорства, че изхвърлянето е безвредно , мнение,

Кишида прикани Китай на срещата на високо ниво в Азиатско-тихоокеанския район през ноември в Сан Франциско да направи " справедлива преценка " за сигурността на японските морски блага, които са съществена промишленост в страната.

Япония стартира да изпуска пречистените отпадъчни води, тъй като нуклеарното оборудване не разполагаше с място за създаване на още резервоари за вода и трябваше да освободи място за доста по-опасната задача за премахване на радиоактивно гориво и парчета от трите наранени реактора.
 Япония приготвя четвърто изпускане на радиоактивна вода от АЕЦ
Япония приготвя четвърто изпускане на радиоактивна вода от АЕЦ " Фукушима "

В края на февруари

АЕЦ Фукушима бе мощно наранена от мощно земетресение и последвалото цунами през 2011 година

След като в началото спря всички нуклеарни реактори след повредата във " Фукушима " през 2011 година, Япония стартира последователно да връща нуклеарната сила към своя енергиен микс, до момента в който се пробва да понижи въглеродния си отпечатък и да понижи вноса на изкопаеми горива.

на Нова година, обаче провокира разливане на вода от басейни с отработено нуклеарно гориво и течове на масло в неактивната АЕЦ " Шика " в района, което провокира нови опасения за сигурността.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР