Японски дружества решиха да дадат начален тласък на икономиката на

...
Японски дружества решиха да дадат начален тласък на икономиката на
Коментари Харесай

Рекламите ще стигнат и до Луната през 2020 г.

Японски сдружения взеха решение да дадат начален подтик на стопанската система на Луната, като поддържаха финансово задачата на локална започваща компанията да кацне на спътника до 2020 година

Базираната в Токио Ispace Inc. заяви, че е набрала 10,2 милиарда йени (90 милиона долара) от някои от най-големите бизнеси в страната, в това число Japan Airlines Co. и телевизионния оператор Tokyo Broadcasting System Holdings Inc. Средствата ще бъдат употребявани за изпращането на галактически транспортен съд в орбита на Луната до 2019 година, а година по-късно се възнамерява и кацане, предава Bloomberg.

Частните компании играят все по-голяма роля в развиването на галактическия бранш. Ispace показват, че добре разрастваща се стопанска система на Луната може да бъде реализирана след десетилетия, само че компанията слага облагата и корпоративните планове в сърцето на задачите си през идващите години. " Човешката раса не се е запътила към звездите, с цел да обеднее ", споделя Такеши Хакамада, основен изпълнителен шеф на Ispace. " Затова е извънредно значимо да създадем стопанска система в Космоса ".

Не всички вложители в Ispace са корпорации. Подкрепената от държавното управление Innovation Network е главният вложител с към 3,5 милиарда йени, а средства са вложени и от Банката за развиване на Япония.

Ispace показват, че първоначално бизнес опциите са главно в областта на маркетинка - в това число слагането на корпоративни лога на галактическите кораби и сухопътната техника. А получените изображения ще се употребяват за реклама на Земята.

Успешно кацане на повърхността на Луната ще разреши и слагането на " дребни билборди ". Разбира се, не става въпрос за физически обекти, а за прожектиране. Стартиращата компания е уверена, че корпорациите ще имат интерес към сходна опция.

От 2021 година Хакамада възнамерява проучване на повърхността и търсене на вода, което в следствие да бъде превърната във водородно гориво, което да обезпечи сила за заселване. Според Ispace на Луната има милиарди тонове вода, въпреки към този момент да няма доказателства по тази причина. Проучване на NASA от тази година също твърди, че под повърхността най-вероятно има вода.

 Budweiser ще бъде първата бира на Марс
Budweiser желае да прави бира на Марс

Компанията ще изпрати ечемик за проучване в космоса
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР