Японски бръмбар не е открит във Франция, но има голяма

...
Японски бръмбар не е открит във Франция, но има голяма
Коментари Харесай

Франция предупреди за нашествие на японски бръмбар

Японски бръмбар не е открит във Франция, само че има огромна възможност да се появи, оповестява пресслужбата на Френската национална организация за санитарна сигурност (Anses).

" От няколко години японският бръмбар е открит в Италия и Швейцария, а вероятността да доближи Франция е огромна. Този насекомен пакостник съставлява опасност за стотици растителни типове ", се споделя в отчета.

Anses извърши експертна оценка на вероятността от поява на бръмбара, която сподели, че нищо не може да попречи на разпространяването му във Франция , защото съществуващият температурен режим е удобен за него и той може да погълне доста растителни типове в страната.

" Невъзможно е да се предотврати навлизането на бръмбара във Франция: той може да лети като възрастен субект (от края на май до септември) и може да се движи по всевъзможни предмети, а освен по растенията, с които се храни. Затова тактиката е да се открие наличието му на ранен стадий ", обявиха от организацията.

Те предложиха да се слагат специфични " клопки " по границата на Франция със страните, в които към този момент се среща бръмбара, както и наоколо до местата за влизане в страната като пристанища, летища, пътища.

Японският бръмбар или " японският майски бръмбар " е изключително необятно публикуван и се е открил първо в Съединени американски щати, а по-късно и в Европа. За първи път е открита в Италия през 2014 година и в Швейцария през 2017 година Възрастните се хранят главно с листа, а ларвите - с корени на растения. За деликатест се считат листата на сливи, ябълки, грозде, царевица, боб, аспержи, кленови дървета, тополи и декоративни растения като рози.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР