Японската централна банка (Bank of Japan) реши да запази свръхлибералната

...
Японската централна банка (Bank of Japan) реши да запази свръхлибералната
Коментари Харесай

Японската централна банка запазва свръхлибералната си политика

Японската централна банка (Bank of Japan) реши да резервира свръхлибералната си парична политика, с цел да преодолее трайната дефлация и да поддържа третата по величина в света стопанска система, съобщи ДПА.

" Икономиката на Япония нараства умерено, с непокварен кръг от приходите до разноските ", показва Банк ъв Джапан в изказване след двудневното си съвещание по паричната политика.

Благодарение на усилване на търсенето и вътре в страната, и в чужбина, " промишленото произвеждане е във възходяща наклонност ", се добавя в известието.

Най-новите данни обаче сочат, че продукцията в японската индустрия е намаляла с 0,8 на 100 през юли по отношение на предходния месец, отчитайки първи спад от два месеца.

През юли цените на потребителските артикули са скочили с 0,5 на 100 на годишна основа, като възходящо придвижване се следи за седми следващ месец, само че инфлацията към момента е надалеч от задачата на банката за ритъм от 2 %.

През април 2013 година институцията стартира акция по парично намаляване, с цел да реализира инфлационната цел до две години.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР