Японската сонда Хаябуса-2 утре ще приключи мисията си на астероида

...
Японската сонда Хаябуса-2 утре ще приключи мисията си на астероида
Коментари Харесай

Приключва мисията на сондата Хаябуса-2

Японската сонда " Хаябуса-2 " на следващия ден ще завърши задачата си на метеорита Рюгу и ще се насочи към Земята с взетите скални проби, съобщи ТАСС. Това съобщи министърът на образованието, културата, спорта, науката и технологиите на Япония Коичи Хагиуда.

``
реклама

" Надявам се, че събраните мостри, които може да ни приближат до откриване на секрети, свързани с произхода на живота в Слънчевата система, ще бъдат доставени наред ", сподели той. Очаква се пътуването на апарата до Земята да отнеме към година.

Преди навлизането му в земната атмосфера, от него ще се отдели капсула с взетите проби от скали и грунта на метеорита. Тя ще се приземи настрана от " Хаябуса-2 " в Южна Австралия. Това ще бъде направено, в случай че с апарата се случи нещо непредвидено по време на кацането му.

Астероидът Рюгу се намира сред Земята и Марс. Сондата " Хаябуса-2 " бе изстреляна към Рюгу през декември 2014 година от космодрума на японския остров Танегашима.

Учените се надяват, че на метеорита ще открият следи от вода и органични субстанции, за които се допуска, че ще оказват помощ да се разкрият секрети, свързани с разпространяване на живот във Вселената.

Сондата извърши две сполучливи кацания на метеорита за да бъдат взети проби от грунта му и да бъде снимана повърхността му.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> -->
НАПИШИ КОМЕНТАР