Японската SoftBank Group Corp. е все по-близо до сделка за

...
Японската SoftBank Group Corp. е все по-близо до сделка за
Коментари Харесай

Японската SoftBank иска $9,6 милиарда дял в най-големия презастраховател

Японската SoftBank Group Corp. е все по-близо до договорка за дял в Swiss Re AG, която ще оцени презастрахователната компания на 39 милиарда $, написа Bloomberg, цитирайки свои източници.

Милиардерът Масайоши Сон води диалози за изкупуването на дял от 25% за сред 85 и 89 евро за дял -- или към 16% над цената, при която компанията завърши търговията на 7 февруари, когато The Wall Street Journal заяви за евентуалната договорка.

Придобиването ще поддържа финансите на Сон и японския му мобилен оператор със здравословен приток на пари от презастрахователя. SoftBank набра към 93 милиарда $ от плануваните 100 милиарда за най-големия частен фонд за финансови вложения, до момента в който купуваше дялове в бизнеси като споделено пътешестване и произвеждане на чипове.

Презастрахователната промишленост е на стойност 500 милиарда $. Новината идва в миг, в който в бранша към този момент има вълна от покупко-продажби. Френската Axa SA с съгласи да купи XL Group Ltd. за 15,3 милиарда $, а през януари American International Group Inc. купи основания в Бермуда презастраховател Validus Holdings за 5,56 милиарда $.

Главният изпълнителен шеф на Swiss Re - най-голямата компания в сектора, съобщи предишния месец, че ще приветства дълготраен вложител.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР