Японската Sharp Corp обяви, че ще придобие бизнеса за персонални

...
Японската Sharp Corp обяви, че ще придобие бизнеса за персонални
Коментари Харесай

Sharp взема РС бизнеса на Toshiba

Японската Sharp Corp разгласи, че ще придобие бизнеса за лични компютри на Toshiba Corp за 36 милиона $. Компанията акцентира, че възвръща наличието си на пазара на лични компютри под контрола на Foxconn и отбелязвайки връщане към бизнеса, който напусна преди осем години.

Sharp ще заплати 4 милиарда йени (36,47 милиона долара) за 80,1 % от акциите, се споделя в изказване на компанията във вторник, оповестява Reuters.

Sharp в миналото бe прочут като огромен международен производител на висококачествени тв приемници и потребителска електроника. Но под натиска азиатските си съперници от Южна Корея и Китай излезе от пазара на лични компютри през 2010 година.

 Sharp пожела районен съд бизнеса на Toshiba
Sharp пожела районен съд бизнеса на Toshiba

Подкрепена от Foxconn, компанията има шансове на пазара

Преди две години японската компания бе купена от тайванската Foxconn (Hon Hai Precision Industry Co Ltd) и с поддръжката на новия си мажоритарен притежател желае още веднъж да се намеси на районен съд пазара.

Източници на организацията обявиха, че основаният в Осака производител на електроника ще може да употребява мащаба на Foxconn, най-големият производител по възлагане на поръчки и главен снабдител на Apple Inc, да създава евтини компютри. Точно като Sharp е кадърен да прави в региона на тв приемниците.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР