Японската състезателка по плуване Рикако Икее ще участва в две

...
Японската състезателка по плуване Рикако Икее ще участва в две
Коментари Харесай

Рикако пребори рака, а сега скача за златото в Токио

Японската състезателка по плуване Рикако Икее ще взе участие в две дисциплини на Летните олимпийски игри тази година, откакто оздравя от левкемия. След възобновяване наличието ѝ в олимпийския тим на Япония е единствено по себе си победа.

21-годишната Икее бе диагностицирана през февруари 2019 година, а лекуването ѝ в болница е било надалеч по-трудно, в сравнение с си е представяла. Тя пребори заболяването и се завърна в басейна през август предходната година.

Момичето завоюва цели 4 трофеи на шампионата на Япония и в Токио ще започва в щафетите 400 метра свободен жанр и 4 по 100 метра съчетано.

"Нямах думи, с които да опиша по какъв начин се усещам. Изключително съм щастлива. Спомних си всички компликации, през които прекосих, само че съм разчувствана, че мога да се върна тук ", показа атлетката, която загуби 18 кг по време на лекуването.

Японката завоюва 6 златни медала на Азиатските игри в Джакарта през 2018 година - на 50 и 100 метра бътърфлай, както и на 50 и 100 метра свободен жанр, и два с щафетите на Япония.

Преди 5 години в Рио тя приключи шеста на 100 метра бътърфлай.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР