Японската принцеса Мако се омъжи днес за своя избраник Кей

...
Японската принцеса Мако се омъжи днес за своя избраник Кей
Коментари Харесай

Японската принцеса Мако се омъжи и загуби титлата си

Японската принцеса Мако се омъжи през днешния ден за своя фаворит Кей Комуро, който няма благородническо родословие, предадоха международните организации.

Така тя ще загуби купата си и ще стане елементарна гражданка. Принцесата се отхвърли от обичайните блестящи ритуали и от полагащата й се еднократно заплащане в размер на над 1,3 милиона $.

" Брачните документи бяха показани и признати ", заяви за Франс прес представител на организацията за императорското семейство, съобщи Българска телеграфна агенция.

Японската телевизия сподели фрагменти по какъв начин принцеса Мако напуща императорската резиденция Акасака в столицата Токио, като се сбогува със фамилията си, покланяйки се пред своите родители и целувайки по-малката си сестра.

Вчера принцесата посети своя дядо и баба, абдикиралия император Акихито и брачната половинка му Мичико, с цел да се сбогува с тях. Мако е племенница на настоящия император Нарухито, като е щерка на по-малкия му брат, принц Фумихито.

Младоженците са на по 30 години. Те са учили дружно в университета.

Двамата ще живеят в Ню Йорк, където Комуро към този момент работи в адвокатска адвокатска фирма. Все още не се знае дали Мако ще работи, само че тя има положително обучение - учила е изкуство и културно завещание.

Напускането на императорското семейство и преселването в Съединените щати провокира неизбежни съпоставения с друга двойка - английския принц Хари и американската му брачна половинка Меган Маркъл, отбелязва Франс прес.

Когато принцеса Мако и Кей Комуро оповестиха годежа си преди четири години, новината в началото бе посрещната в Япония с утвърждение, напомня Ройтерс. Нещата обаче се трансформираха, когато таблоиди разкриха финансов скандал, в който бе забъркана майката на годеника. Тогава Комуро отпътува за Ню Йорк, с цел да учи право, и се върне в Япония едвам предишния месец.

Бракът няма отношение към реда на заместничество на императорския престол. В Япония престолът се предава единствено по мъжка линия.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР