Японската култура може да бъде изключително необятна и предизвикателна за

...
Японската култура може да бъде изключително необятна и предизвикателна за
Коментари Харесай

Японското метро има своя супергерой

Японската просвета може да бъде извънредно необятна и предизвикателна за мнозина. Още от древността можем да видим присъстващ код на достойнството, който може да изисква даже гибелта на избран човек. Именно това е цената за опазване на положителното име на фамилията. Япония е и страната, в която можем да открием един от най-странните крадци – този на велосипедни седалки. По-важното обаче е, че до момента в който някои странни хрумвания там се преглеждат от занимателната страна, други демонстрират забавна човешка страна.

Ето за какво насочваме вниманието към Тадахиро Канемасу – супергероят на метрото в Токио. Интересен факт е, че на всички места по света, неговото наличие би стимулирало мнозина да потърсят органите на реда. Все отново Канемасу се облича в зелен костюм с маска и забележете – носи чантите на възрастните пасажери, оказва помощ на майките с колички и се пробва да бъде потребен. Едва ли някъде в Европа този маскиран воин ще има подобен триумф и надали някой ще връчи багажа си на него, само че Япония е като никоя друга страна. Само там можем да открием сходен феномен. Дълго време Тадахиро се опитвал да оказва помощ на своите съграждани, само че никой не разрешавал да приема по този начин безплатно услугата.

Според японската просвета, всеки подобен акт се счита за безконечен дълг и затова никой не желал да бъде подвластен и да попада в тази клопка. Тадахиро обаче се стреми да бъде благородник и по тази приичина постоянно помагал с каквото може. В първите три месеца, 27-годишният маскиран воин употребявал своята маска и с изключение на помощ, предложил и положително въодушевление на пасажерите, той постоянно изскачал артистично зад някоя колана и помагал. Освен това доста постоянно ескалатори и асансьори не работели, затова някой трябвало да помогне.

Извън уговорките като супер воин, мъжът работил в магазин за органични плодове и зеленчуци. Вдъхновението за костюма се появило, откакто децата почнали да го назовават „ еко “. Съответно зелените одежди били единственото належащо изискване. Закупува ги от близкия магазин няколко за общата сума от 41 $. Когато медиите стартират да описват историята на супер героя и най-после желаят да надникнат зад маската Тадахиро се разкрива. Неговите сътрудници от магазина също не са сюрпризирани и споделят, че магазинерът от дълго време оказва помощ на своите клиенти и положителната му е известна на мнозина. И дано не забравяме, че самият воин има мъчно начало, тъй като мнозина го считат за вманиачен човек.

Месеци по-късно концепцията още веднъж наподобява странна, само че в позитивен аспект. Трябва да прибавим и още една детайлност, японецът отхвърля даже пари за своите услуги и прави всичко изцяло безплатно. На читателите подсещаме, че не всеки облечен в облеклата на супергерой ще има същите планове, въпреки всичко Тадахиро е единствено един, останалите би трябвало занапред да се потвърждават.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР