Японската корпорация Panasonic е най-старият партньор на Tesla за литиеви

...
Японската корпорация Panasonic е най-старият партньор на Tesla за литиеви
Коментари Харесай

Трети завод на Panasonic за производство на акумулатори за електромобили може да се появи в Оклахома

Японската корпорация Panasonic е най-старият сътрудник на Tesla за литиеви акумулатори в Невада, само че възходящото търсене на електрически автомобили я принуждава да търси други индустриални обекти в Съединени американски щати. През юли предходната година Panasonic избра Канзас, а Оклахома към момента се преглежда като опция, само че точно в този щат японският производител може да построи третото оборудване за произвеждане на батерии в Съединени американски щати.

Японските осведомителни организации се смятат за главен източник на тези вести, само че представители на Panasonic в изявление за Reuters признаха единствено, че компанията е сключила съглашение с управляващите на Оклахома, което дефинира разпоредбите за приемане на локални дотации за построяването на такова дружество. Panasonic към момента не е взела непосредствено решение за създаване на цех за произвеждане на тягови акумулатори в щата.

Tesla няма да бъде единственият адресат на батерийни кафези от Panasonic, които ще се създават от японската компания в Съединени американски щати. Водят се договаряния с концерна Stellantis и немската компания BMW. Японската корпорация е подготвена да влага 4 милиарда $ в построяването на дружество в Канзас, с цел да обезпечи работа на до 4000 души.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР