Японската компания N-Ark разкри планове за създаването на Dogen City,

...
Японската компания N-Ark разкри планове за създаването на Dogen City,
Коментари Харесай

Японска компания предлага проект за плаващ град за 40 000 души

Японската компания N-Ark разкри проекти за основаването на Dogen City, неповторим град, предопределен да избави човечеството от покачването на морското ниво. Защото това е плаващ град, който не е привързан с съответно място на планетата. В същото време той е 100% самодостатъчен, макар че от оповестената информация не става напълно ясно от кое място идва силата, храната, водата и другите запаси.

Dogen City е предопределен за непрекъснато престояване на 10 000 поданици, а други 30 000 ще могат да го посещават като туристи. Градът е изработен под формата на затворена лагуна, във вътрешността на заоблено преградно тяло с дължина 4 км, което го защищава от неприятно време, айсберги и даже цунами. Външният пръстен се състои от многоетажни модули, в които се обитават хора и животоподдържащи системи. В средата има подводен център за данни, който се охлажда от океанските течения.

Самата лагуна ще съдържа доста разнообразни уреди - лечебни заведения, музеи, паркове, търговски центрове, спортни стадиони, офис здания и хотели. Архитектурата е динамична, може да бъде преобразувана за разнообразни цели. Градът употребява 2 милиона литра вода годишно, 7000 тона храна и 22 265 MW електрическа енергия. Освен това генерира 3288 тона отпадък годишно. Цената на този план и детайлностите за неговото основаване към момента не са известни.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР