Япония трудно ще се откаже напълно от експлоатацията на АЕЦ

...
Япония трудно ще се откаже напълно от експлоатацията на АЕЦ
Коментари Харесай

Япония трудно ще се откаже от АЕЦ до 2030 г. , според икономическият министър на страната


Япония мъчно ще се откаже изцяло от употребата на АЕЦ до 2030 година поради няколко фактора, измежду които отговорностите за редуциране на изхвърлянето на парникови газове в атмосферата и неизбежният растеж на цената на електричеството за потребителите. Това съобщи на конференция в Токио министърът на стопанската система, търговията и индустрията Хирошиге Секо, представен от интернационалните организации във вторник.

„ Това не подхожда на действителността. Ще ни е мъчно да реализираме цялостното прекъсване на потреблението на атомната енергетика “. Така министърът разяснява изказването на губернатора на Токио Юрико Коике за нуждата от извеждане от употреба на всички атомни енергоблокове в страната.

По думите на Хирошиге Секо, през днешния ден интернационалната общественост поставя старания за понижаване на изхвърлянето на парникови газове в атмосферата и отводът на Япония от АЕЦ ще повлияе на осъществяването на отговорностите на страната за решение на този световен проблем. “Това може също по този начин да докара до повишение на цените на електрическата енергия, а също по този начин да удари по частните консуматори, по дребния и серед бизнес “, добави той.

До авалията в АЕЦ „ Фукушима “ каузи на атомната енергетика в енергийния баланс на Япония бе 30%. Сега в Япония работят едвам пет реактора на три централи, а държавното управление разчита в близко бъдеще да продължи с частичното стартиране в употреба на сперни до момента блокове.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР