Япония ще засили проверките на товари до и от Северна

...
Япония ще засили проверките на товари до и от Северна
Коментари Харесай

Япония с нови мерки относно товарите до Северна Корея

Япония ще ускори инспекциите на товари до и от Северна Корея, с цел да подсигурява, че страната не получава никаква помощ при развиването на нуклеарната и ракетната си стратегия, съобщи японският министър на външните работи Фумио Кишида, написа вестник The Asahi Shimbun, представен от " Фокус " Мерките от новия стадий на съществуващите наказания на Организация на обединените нации ще стартират да се ползват най-рано до края на юни.
„ За да окажем напън на Северна Корея, ние би трябвало да спрем придвижването на артикули и технологии, свързани с нуклеарните и ракетни стратегии там и да прекъснем притока на задгранична валута до тях “, акцентира Кишида.

Въз основа на резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации крайбрежната защита на Япония и другите организации инспектират товарите до и от Северна Корея по лист на предмети, свързани с нуклеарната и ракетната стратегия.

Според новата политика управляващите ще могат да претърсват за предмети, които не са включени в листата, и самите инспекции ще бъдат провеждани по-стриктно.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР