Япония ще усилва собствения си отбранителен потенциал на фона на

...
Япония ще усилва собствения си отбранителен потенциал на фона на
Коментари Харесай

Япония ще увеличава отбранителния си капацитет

Япония ще усилва личния си защитителен капацитет на фона на увеличаващата се ракетно-ядрена опасност от КНДР. Това съобщи на първата си конференция за 2018 година японският министър председател Шиндзо Абе.

„ На фона на севернокорейската опасност ще усилваме отбранителния капацитет на нашата страна “, сподели той. Абе не посочи по какъв метод ще протече този развой.

По време на неотдавнашното посещаване на американския президент Доналд Тръмп в Япония Абе заяви, че неговата страна ще купи по-големи количества разнообразни типове американско оръжие поради изострящата се обстановка в района вследствие на интензивността на Пхенян.

През декември предходната година държавното управление на Абе взе решение за разполагането в северната и югозападната част на основния японски остров Хоншу два американски комплекса за ПРО Aegis Ashore, които, както се твърди, би трябвало да защитят страната от крилати и балистични ракети. Тези комплекси ще бъдат купени от Съединени американски щати за 889 милиона $ всеки. Очаква се, че тяхното разполагане ще приключи през 2023 година /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР