Япония ще придобие крилати ракети със среден обсег на действие,

...
Япония ще придобие крилати ракети със среден обсег на действие,
Коментари Харесай

Япония придобива крилати ракети, способни да ударят Северна Корея

Япония ще придобие крилати ракети със междинен обхват на деяние, които ще бъдат изстрелвани от въздуха и които ще са способни да ударят Северна Корея , противоречива покупка, която ще докара до придобиването на най-далекобойните муниции на страната, която се отхвърли от правото да води война, оповестява " Ройтерс ".

Министърът на защитата Ицунори Онодера не е направил отпратка към Северна Корея, когато е загатнал плануваното придобиване и съобщи, че новите ракети щели да бъдат за защита, като Япония към момента разчита на Съединени американски щати да ударят всевъзможни противников бази.

" Ние планираме да представим ракетния комплекс, който ще бъде инсталиран на изтребител F-35A и който може да бъде изстрелян отвън обсега на вражеските закани ", разяснява Онодера на национална конференция.

Япония също по този начин чака да инсталира създадена от американската корпорация " Локхийд Мартин " ракетна система на своите изтребители F-15, посочи японският боен министър.

Обсегът на крилатите ракети е 500 километра, а на другата система е 1000 км.

Планът за закупуването на ракетите евентуално ще срещне опозиция от опозиционните партии в Народното събрание, изключително от политици, които са внимателни по отношение на смекчаването на отхвърли на Япония от правото да води война, залегнала в конституцията на страната, призната след края на Втората международна война.

Ала възходящата опасност, подбудена от севернокорейските балистични ракети, провокира апели от политици, в това число Онодера, за усилване на военната мощност, която може да попречи на Северна Корея да предприеме офанзива.

Японските ракетни сили са лимитирани до противовъздушни и противокорабни муниции с обхват по-малък от 300 км.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР