Япония се принуди да бракува 10 композиции от свръхскоростните влакове

...
Япония се принуди да бракува 10 композиции от свръхскоростните влакове
Коментари Харесай

Бракуваха свръхскоростни влакове за над 100 милиона заради тайфуна Хагибис

Япония се принуди да бракува 10 композиции от свръхскоростните влакове Шинкансен, които бяха залети от вода по време на тайфуна Хагибис. Японските медии пресмятат, че влаковете костват сред 110 и 135 милиона $, написа Би Би Си.

Някои съставни елементи от тях още могат да се употребяват, само че държавните железници ще би трябвало да отпишат огромната сума от активите си.

Десетте влакови композиции бяха паркирани на гара в Нагано, когато ги заляха водите от придошла река.
Тайфунът Хагибис беше най-мощната стихия в Япония от десетилетия. В стихията починаха 90 души, а хиляди останаха без дом.

Кадрите на залетите влакове станаха доста известни в Япония, тъй като мрежата Шинкансен е нещо, с което в страната се гордеят. Композициите, всяка от които има по 12 вагона, обслужваха централната част на свръхскоростната мрежа на Япония, пътувайки сред Токио и Каназава.

Държавните железници оповестиха, че наводнението е засегнало моторите и спирачките на влаковете и те не могат да се употребяват от съображения за сигурност.

Директорът на компанията Юджи Фуказава сподели, че чака до края на актуалната финансова година, която завършва през март, графика на Шинкансен да бъде възобновен изцяло.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР