Япония разследва Гугъл. Местният орган за защита на конкуренцията обяви

...
Япония разследва Гугъл. Местният орган за защита на конкуренцията обяви
Коментари Харесай

Япония разследва Гугъл

Япония проверява Google. Местният орган за защита на конкуренцията разгласи през днешния ден, че е почнал дейности против международния колос. Трябва да се откри дали е употребен нелегално преференциален режим от производители на смарт телефони

Технологичната компания към този момент е обект на инспекции в Съединени американски щати, защото има одобни съмнения.

Калифорнийският колос е обвинен главно за претенции от производителите на мобилни апарати, употребяващи операционната му система “Андроид ”. Целта била да бъдат конфигурирани приложенията за търсене в интернет.

От Google са преговаряли с производителите на апарати да не интегрират приложения на съперници. В подмяна им било платено дял от генерираните облаги от реклами, свързани с търсачката.

Това съгласно управляващите са корупционни практики.

Санкции в Европа

В Европа Google получи глоба от над 8,2 милиарда евро за разнообразни нарушавания на конкурентните права. Някои от тези решения са предмет на обжалване.

Проблеми във Англия

Британски консуматори заведоха дело против Гугъл за 8,7 милиарда $ поради господството му на пазара на онлайн реклама. Това оповестява вестник The Daily Mail.

Заявлението, подадено до Трибунала за обжалване на конкуренцията, упреква компанията в нарушение на закона за конкуренцията. Смята се, че тя се възползва от пазара за търсене

Това води до по-високи цени за рекламодателите. По-високите такси в последна сметка се трансферират върху потребителите под формата на увеличени разноски за услуги и артикули.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР