Япония разшири днес антиковидните ограничения. Те вече ще важат и

...
Япония разшири днес антиковидните ограничения. Те вече ще важат и
Коментари Харесай

Япония разширява антиковидните ограничения заради Омикрон

Япония разшири през днешния ден антиковидните ограничавания. Те към този момент ще важат и за столицата Токио и десетина префектури, където живее половината от популацията на страната. Причината е рекорден растеж на новозаразените, провокиран от разновидността Омикрон, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 523
Мерките, въведени към този момент в три префектури, ще важат от петък до 13 февруари. Те бяха оповестени през днешния ден от премиера Фумио Кишида, откакто бяха утвърдени от експертна комисия. " Борим се с чужд вирус и се надявам, че ще се оправим с тази обстановка с задоволителна подготовка и без непотребен боязън ", сподели Кишида.

Разпоредбите разрешават на губернаторите да лимитират напредването и бизнес дейностите посредством понижаване на работното време на питейни заведения и заведения за хранене и възбрана за продажбата на алкохол.
Токио регистрира през днешния ден дневен връх от 7377 нови случая на КОВИД-19, а западната префектура Осака - 6101 новозаразени. От началото на пандемията Япония е записала общо 1 924 937 инфектирани с КОВИД-19 и 18 436 умряли от болестта.
Всичко по тематиката: Омикрон - новият коронавирусен вид 523  Коронавирусът спря работата на съда в Ловеч Коронавирусът спря работата на съда в Ловеч  Нови 227 случая на Омикрон са открити у нас Нови 227 случая на Омикрон са открити у нас  Мобилен екип ще имунизира трудноподвижни хора в община Дупница Мобилен екип ще имунизира трудноподвижни хора в община Дупница
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР