Япония подкрепя силно сплотена Европа и приветства усилията за интеграцията

...
Япония подкрепя силно сплотена Европа и приветства усилията за интеграцията
Коментари Харесай

Шиндзо Абе: Подкрепяме сплотена Европа и интеграцията на Западните Балкани

Япония поддържа мощно сплотена Европа и приветства напъните за интеграцията на Западните Балкани. Това заяви премиерът на Япония Шиндзо Абе в Министерски съвет след срещата му с българския министър-председател Бойко Борисов.

„ Създадохме самодейност за съдействие в западните Балкани. Надявам се, че със съдействието с България ще продължим да си сътрудничим и с целия район. Важно е да се засилят икономическите ни връзки. Решихме да стартираме японски бизнес конгрес. Бих желал този конгрес, който създадохме с господин Борисов да се трансформира в дълготрайно съдействие и за двете страни “, сподели още японският министър председател.

„ Радостен съм, че имам опцията да осъществя това посещаване в България, което е първо за японския министър-председател. Бих желал да изкажа своето почитание към Бойко Борисов за това, че има тежката отговорност на председателството на ЕС“, уточни Абе.

той разкри, че по време на днешната срещата е разисквана и непрекъснато усложняващата се обстановка в сигурността в Югоизточна Азия.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР