Япония победи с 2:0 Саудитска Арабия в квалификационна група В

...
Япония победи с 2:0 Саудитска Арабия в квалификационна група В
Коментари Харесай

Минамино даде тон за ценен успех на Япония

Япония победи с 2:0 Саудитска Арабия в квалификационна група В на зона Азия. Лидер в групата, макар че се класират първите два тима, не престават да бъдат саудитците с 19 точки, с точка повече от „ самураите “. Третото място в групата пък подсигурява плейоф, като сега е окупирано от отбора на Австралия, който е с 14 пункта.

На стадион „ Сайтама “ в едноименния град японците имаха предимство в огромна част от срещата, като приключиха дуела с 10 удара против 4 за техния противник.

Такуми Минамино откри резултата за домакините, получавайки добра топката към дузпата, след добра офанзива отдясно. Десетина минути по-късно Япония имаше и искания за дузпа, само че те не бяха почетени от корейския съдия Хюн-Джин Ко.

В началото на втората част, топката малко инцидентно се озова в крилото на Генк - Джуня Ито, който с бомбен удар я прати във вратата на гостите.

До края на срещата Саудитска Арабия опита да върне най-малко един гол, само че опитите им не доведоха до резултат във вратата на Страната на изгряващото слънце.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР