Япония планира да облекчи ограниченията за износ на оръжия, за

...
Япония планира да облекчи ограниченията за износ на оръжия, за
Коментари Харесай

Япония облекчава ограниченията за износ на оръжия, за да изпрати ракети Patriot в САЩ

Япония възнамерява да облекчи рестриктивните мерки за експорт на оръжия, с цел да разреши на няколко десетки локално създадени ракети Patriot да бъдат изпратени в Съединени американски щати, ход, който ще помогне на Вашингтон да се ускори сериозни доставки за Украйна.

Токио също обмисля да изнася за Обединеното кралство 155-милиметрови артилерийски снаряди, които създава по лиценз от BAE Systems, съгласно двама души, които са директно осведомени с полемиките, проект, също индиректно предопределен да помогне Украйна.

Износът на оръжие ще бъде позволен посредством облекчение на строгите насоки на Япония по отношение на оръжейните покупко-продажби, което държавното управление възнамерява да разгласи в петък. Разхлабването е част от по-активна отбранителна политика, която Япония одобри, откакто предходната година усили проектите за военни разноски.

Първата смяна в насоките за оръжия от съвсем десетилетие няма да разреши на Япония да изнася военно съоръжение непосредствено за Украйна. Вместо това ще даде опция оборудването да бъде изнесено в страна, пред...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР