Япония обмисля да наложи допълнителни икономически санкции на Русия заради

...
Япония обмисля да наложи допълнителни икономически санкции на Русия заради
Коментари Харесай

Япония готви спиране и на колите втора ръка за Русия

Япония обмисля да наложи спомагателни стопански наказания на Русия поради нашествието в Украйна, като западните страни са решили да засилят възбраните върху износа на транспортни средства. Това съобщи през днешния ден представител на държавното управление в Токио, представен от Киодо, съобщи Българска телеграфна агенция.

Главният секретар на кабинета Хирокадзу Мацуно сподели на конференция, че държавното управление ще разиска какви съответни стъпки ще предприеме Япония " в светлината на европейските и американските наказателни ограничения ". Той добави, че към момента нищо не е решено.

Япония забрани доставките за Москва на първокласни транспортни средства на стойност над 6 милиона йени (43 000 долара) от април предходната година, а плануваните спомагателни наказания може да обзет и не толкоз скъпите използвани коли, които са доста търсени в Русия, съгласно специалисти.

Мацуно разкритикува и отдръпването на Русия от договорката, позволяваща износа на украинско зърно през Черно море, заявявайки, че решението e " извънредно почтено за жалост " и Япония ще следи от близко въздействието му върху световната верига за доставка на храни. В съдействие със страните от Г-7 и интернационалната общественост Япония " ще призове настоятелно Русия да се върне към рамката на зърнената договорка, което ще подсигурява подновяването на самодейността ", уточни Мацуно.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР