Япония няма да разреши на руския президент Владимир Путин да

...
Япония няма да разреши на руския президент Владимир Путин да
Коментари Харесай

Токио ще забрани на Путин да присъства на държавното погребение на Шиндзо Абе

Япония няма да позволи на съветския президент Владимир Путин да влезе в страната, в случай че президентът на РФ реши да взе участие в държавното заравяне на убития експремиер Шиндзо Абе. Това заяви японската организация Nikkei.

Според организацията японското държавно управление би отказало на Путин да бъде посетител на церемонията по погребението. Позовавайки се на свои източници друга организация, Sankei, признава, че е малко евентуално съветският водач да изяви предпочитание да взе участие в погребението. Токио ще осведоми непознатите държавни управления за проектите си за образуване на погребението на Абе на 27 септември и ще изследва дали биха желали да изпратят собствен представител в Токио за церемонията.

Япония се включи в налагането на наказания против Русия поради войната й против Украйна, само че в това време помощите, които оказва на Киев са извънредно с несмъртоносно военно съоръжение. Отношенията сред Москва и Токио са обтегнати, а израз на това стана налагането на възбрана за влизане в Руската федерация за премиер-министъра Фумио Кисида и повече от 60 други политици, членове на кабинета, публицисти и интелектуалци. Русия предприе контрамерките поради присъединяване на Япония в глобите. В частност в черния лист на Москва влизат публицисти от Nikkei и Yomiuri Shimbun.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР