Япония напълно промени своя либерален подход за доброволно спазване на

...
Япония напълно промени своя либерален подход за доброволно спазване на
Коментари Харесай

Япония сменя либералния подход и налага глоби за нарушители на коронавирус мерки

Япония изцяло промени своя демократичен метод за непринудено съблюдаване на правила , одобри законопроекти в сряда, за санкции против нарушителите на разпоредбите за обществено разграничаване , защото страната внезапно ускорява битката си против пандемията от ковид, написа Nikkei Asia.

Законопроектите се чака да влязат в действие в средата на февруари.

Япония бе хвалена, че поддържа невисок брой на инфекциите, без да се постанова да постанова строги правила . Но неотдавнашният скок, почнал при започване на ноември, докара до преосмисляне на по този начин наречения " японски модел " на непринудено съблюдаване , защото нацията е изправена пред задачата да убеди останалия свят, че може безвредно да бъде хазаин на летните олимпийски игри, които министър председателят Йошихиде Суга е решен да организира.

Япония се бори да овладее актуалната вълна , макар оповестяването на изключително състояние от 8 януари. Полицейският час, натрапен върху огромните градски региони, бе продължен с един месец до 7 март. По време на едномесечното изключително състояние 7-дневната междинна стойност на новите случаи понижава на половина до към 3000, само че към момента е доста по-висока, в сравнение с преди актуалната вълна от към 500.

Степента на запълване на лечебните заведения остава настойчиво висока в столичните райони , защото на тежко болните им е необходим към месец, с цел да се възстановят.

Ваксинациите, които би трябвало да стартират този месец, също не се възприемат като " сребърен патрон " , защото те също са доброволни и може да отнеме месеци. Капацитетът в лечебните заведения не се чака да се разшири бързо, макар великодушните дотации, предлагани от държавното управление, частично тъй като образованието на здравни служащи лишава време. Правителството се надява законът да сложи заболяването под надзор и да завоюва време за дълготрайни решения като разширение на потенциала и имунизации.

Префектурите ще могат да издават заповеди за бизнеса, като питейни заведения и караоке, с цел да затворят или съкратят работното време и да наложат санкции до 300 000 йени (около 3000 долара) на нарушителите . Парламентът изисква от шефовете да се регистрират пред него, преди да се базират на новите закони.

Заразените хора са изправени пред санкции до 500 000 йени , в случай че откажат хоспитализация или изоставен болница преди възобновяване. Глоби до 300 000 ще има за лица, които не си сътрудничат със чиновници на публичното здраве, провеждащи проби за зараза или изявленията.

Сега лечебните заведения ще би трябвало да играят по-голяма роля в битката против пандемията. Повечето пациенти се лекуват в огромни държавни лечебни заведения. Частните лечебни заведения, които нормално са по-малки, са оказали по-малко подпомагане при приемането на пациенти, страхувайки се от вътрешни публикувания и отрицателно влияние върху техния бизнес. Сега здравният министър и губернаторът имат право да изискат от лечебните заведения да одобряват пациенти или да бъдат санкционирани, в случай че откажат да се съобразят.

Цифровото наблюдаване на лица не е включено в законодателството . В някои страни държавното управление има достъп до данните за местоположението на хората и ги употребява, с цел да наблюдава тези, които са били в непосредствен контакт със инфектирани хора.

Японското държавно управление обаче се пробва да форсира цифровизацията на своята здравна система . Целта е да се сътвори национална система за ръководство на акцията за имунизиране и да води указател на имунизациите.

Японското държавно управление до момента бе внимателно във връзка с всеки ход за ограничение на самостоятелните права , страхувайки се от реакция на обществеността и опозиционните партии.

Други азиатски държавни управления не са толкоз сдържани при въвеждането на правила.

В Южна Корея маските са наложителни даже на улицата в някои райони. Заразените хора би трябвало да се слагат под карантина или да бъдат задържани . Вече има случаи, при които хората са осъждани на месеци затвор за сходни нарушавания .

В Тайван хората, които нарушават самокарантина, могат да бъдат изправени пред санкции до 30 000 $ .
 Япония удължава изключителното състояние до 7 март
Япония удължава изключителното състояние до 7 март

В 10 префектури с още един месец
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР