Япония каза днес, че ще отпусне допълнителни 1,4 милиарда йени

...
Япония каза днес, че ще отпусне допълнителни 1,4 милиарда йени
Коментари Харесай

Това погребение е струвало 11,4 милиона долара

Япония сподели през днешния ден, че ще отпусне спомагателни 1,4 милиарда йени (9,97 милиона щатски долара), с цел да бъде заровен с държавни почести някогашният министър-председател Шиндзо Абе. Тези средства ще бъдат употребявани за покриване на разноските по защитата на събитието и посрещането на задгранични водачи. Така общата стойност на погребението ще възлиза на над 1,6 милиарда йени (11,4 милиона долара), съобщи Киодо.

Имайки поради опозицията против това Абе да бъде заровен с държавни почести поради неговите предизвикващи разделения политики и свадите към него, решението на държавното управление да похарчи толкоз пари на данъкоплатците за събитието ще провокира мощна ответна реакция от обществото, споделят наблюдаващи.

Миналия месец държавното управление на премиера Фумио Кишида сподели, че ще похарчи 249 милиона йени за погребението на 27 септември. Абе бе убит от въоръжен мъж на предизборна демонстрация при започване на юли. Кишида сподели също, че цялата сума ще бъде оповестена след погребението, тъй като ще зависи от това какъв брой задгранични посетители ще отидат, само че очевидно държавното управление се е почувствало насила да разгласи сумата авансово поради разгорещения публичен спор, означи Киодо, съобщи Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР