Япония иска конструктивни и стабилни отношения с Китай и призовава

...
Япония иска конструктивни и стабилни отношения с Китай и призовава
Коментари Харесай

Кишида: Япония иска конструктивни и стабилни отношения с Китай, но са нужни усилия и от двете страни

Япония желае градивни и постоянни връзки с Китай и приканва Пекин " да се държи отговорно ", съобщи японският министър председател Фумио Кишида в изявление, представено от Франс прес.

Отношенията сред двете страни се утежниха през последните години. През декември предходната година Токио дефинира Китай като " невиждано стратегическо предизвикателство за мира и стабилността на Япония ", като в това време разгласи огромно преразглеждане на политиката си в региона на сигурността, в това число нарастване на разноските си за защита.

" Изправени сме пред най-предизвикателната и комплицирана среда за сигурност от войната насам и считам, че приоритет би трябвало да бъде самодейната дипломация с Китай ", добави Кишида в изявление за непознати медии.

Япония желае " градивни и постоянни връзки " с Пекин, " което изисква старания и от двете страни ", добави той. " Ние ще продължим да призоваваме Китай да работи отговорно. "

На среща в Япония тази седмица външните министри от Г-7 заеха единна позиция във връзка с опасенията, свързани с Китай, по въпроси, засягащи тематики от Тайван до териториалните искания на Пекин в Южнокитайско море, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР