Япония има за цел да укрепи драстично военните си способности,

...
Япония има за цел да укрепи драстично военните си способности,
Коментари Харесай

Япония ударно ще укрепва военните си способности


Япония има за цел да укрепи фрапантно военните си качества, оповестява " Ройтерс ".

Причината са опасения на ръководещите, че съветската инвазия в Украйна може да провокира неустойчивост в Източна Азия.

На среща с президента на Съединени американски щати Джо Байдън в понеделник японският министър председател Фумио Кишида даде обещание доста да усили бюджета за защита на страната.

Проектът - дълготраен стопански проект, който се актуализира годишно, не дава детайлности за разноските, само че в него за първи път се показва: Имаше опити едностранно и със мощ да се промени статуквото в Източна Азия, което прави районната сигурност все по-тежка.

Въпреки че в плана не се прецизират заканите за сигурността в района, японските военни неведнъж са изразявали угриженост по отношение на Китай, с който Япония има дълготраен териториален спор, както и Северна Корея.

Ще укрепим фрапантно отбранителните си качества, които ще са най-същественато поръчителство за гарантиране на националната сигурност, се показва в проектодокумента.

Вчера някогашният министър председател Шиндзо Абе прикани за разноски за защита от близо 7 трилиона йени (60 милиарда долара) за идната фискална година, по отношение на 5,4 трилиона йени в първичния бюджет за тази година.

Естествено (за правителството) е да обезпечи разноски за защита, равняващи се на 2% от Брутният вътрешен продукт, акцентира Абе, който към момента има доста въздействие като началник на най-голямата секта в ръководещата Либерално-демократическа партия.

Засега Кишида не оповестява с какъв брой желае да усили военните разноски за фискалната година, започваща през април 2023 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР