Япония и САЩ приключиха преговорите за сключването на нов търговски

...
Япония и САЩ приключиха преговорите за сключването на нов търговски
Коментари Харесай

Япония и САЩ сключиха търговски договор

Япония и Съединени американски щати завършиха договарянията за сключването на нов търговски контракт сред двете страни. Това съобщи японският министър на външните работи Тошимицу Мотеги на конференция след финалната среща с американската делегация по време на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, съобщи РИА „ Новости “.
„ Преговорите завършиха през днешния ден. Ще обявим наличието на контракта незабавно откакто той бъде доказан по време на срещата на водачите на Съединени американски щати и Япония “, сподели той, представен от телевизия NHK.
Токио и Вашингтон започнаха договарянията, откакто администрацията на президента Доналд Тръмп взе решение да се откаже от Транстихоокеанското партньорство и да се концентрира върху сключването на двустранни съглашения.
Стопанинът на Белия дом е неудовлетворен от изискванията и размера на вноса на японски леки коли. Тръмп взе решение да отсрочи въвеждането на мита върху вносните коли и елементи за тях с половин година. Търговският представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър към този момент съобщи, че даже след сключването на комерсиалния контракт митата върху колите ще останат в действие.
В края на август той съобщи, че е реализирано съглашение сред Токио и Вашингтон. Новият документ, съгласно него, може да бъде подписан в близко бъдеще. Японският министър председател Шиндзо Абе удостовери готовността си да го подпише.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР