Япония е на прага на политически обрат след прогнозни данни

...
Япония е на прага на политически обрат след прогнозни данни
Коментари Харесай

Япония е на прага на политически обрат

Япония е на прага на политически поврат след планирани данни от екзитполовете на парламентарните избори, извършени в неделя, които демонстрират, че ръководещата коалиция е на път да загуби болшинството си, предава " Ройтерс ".

Основната ръководеща партия - Либерално-демократическата партия (ЛДП), дружно с по-малкия си сътрудник, партията " Комейто ", наподобява ще завоюват сред 174 и 254 места в долната камара на японския парламент от общо 465, съгласно анкетата на японската телевизия NHK.

Основната опозиционна партия - Конституционната демократическа партия на Япония (CDPJ), е на път да завоюва сред 128 и 191 места. При този резултат, нито една от двете партии няма да има задоволително места за безспорен надзор и може да се наложи да търсят обединения с други партии .

Тази неустановеност идва в интервал на политическа неустойчивост, девет дни преди президентските избори в Съединени американски щати, и на фона на растящо напрежение с Китай и стопански провокации пред Япония . Според анкета на Nippon TV ръководещата коалиция би спечелила единствено 198 места против 157 за CDPJ - надалеч от нужните 233 места за болшинство.

Говорителят на ЛДП Шинджиро Коидзуми разяснява пред NHK, че " тези резултати са отражение на наказателното отношение на гласоподавателите към ЛДП " поради свадите с политическо финансиране. Премиерът Шигеру Ишиба свика предварителни избори, откакто, надявайки се да завоюва обществена поддръжка, само че резултатите подкопават проектите му.

Някои по-малки партии, като Демократическата партия за народа (DPP) и Партията на нововъведенията в Япония, може да се окажат основни за образуването на коалиция. DPP се афишира за понижаване на налозите, до момента в който Партията на нововъведенията поддържа по-строги правила за политическите дарения и се опълчва на увеличение на лихвените проценти.
 И Япония избира парламент
И Япония избира парламент

Ключово решение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР