В жалба до Районната избирателна комисия в Благоевград представители на

...
В жалба до Районната избирателна комисия в Благоевград представители на
Коментари Харесай

Параваните пречат да се вижда какво правят избирателите: куриозна жалба до РИК

В тъжба до Районната изборна комисия в Благоевград представители на политическа партия са се оплакали, че параваните в секциите са доста високи и това пречи да се вижда какво вършат гласоподавателите.

12 са жалбите и сигналите, подадени в РИК в Благоевград до този миг, заяви БНР. Повечето от тях са за съществуване на предизборни плакати наоколо до секциите и за осъществяване на политическа пропаганда с присъединяване на деца.  

В Гърмен и Сатовча се оплакват от високи паравани в изборните пространства, които " пречели да се види какво вършат гласоподавателите ". Текстът на скандалната тъжба, изпратена преди обед в Районната изборна комисия в Благоевград, беше оповестен от ръководителят ѝ Мартин Бусаров:

" Несъгласие на представители на партии с метода, по който са подредени секционните пространства, а точно, че в община Гърмен и община Сатовча параваните са доста високи и представители на партиите не могат да виждат какво вършат гласоподавателите. Това е жалбата в действителност, че не може да се види какво се случва зад паравана ".

На конференция беше оповестена и изборната интензивност към 11:00 часа. За региона тя е малко над 10%, което е с 2,5 на 100 повече спрямо изборите на 9 юни. 

Най-активни са гласоподавателите в общините Белица и Якоруда, където са дали своят вот 22 % от хората с изборни права.

Над 30 сигнала за проблеми с машинното гласоподаване са получени в Районната изборна комисия в Благоевград.

За седем от секциите е взето решение гласуването да продължи единствено на хартия, останалите случаи се ревизират взаимно с техниците от фирмата-доставчик на устройствата.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР