Япония е една от много страни, които страдат от недостиг

...
Япония е една от много страни, които страдат от недостиг
Коментари Харесай

Роботи изместват строителните работници

Япония е една от доста страни, които страдат от дефицит на работна ръка. Той е изключително изразен в строителството, което е във напредък. Затова строителните компании търсят други възможности на класическите служащи в лицето на роботите, оповестява Bloomberg.

Франция влага 1,5 милиарда евро в изкуствен интелект

Изкуствен разсъдък поема рекламите AdSense на Гугъл

Компанията Shimizu Corporation да вземем за пример интензивно работи по автоматизиране на по-леките и тривиални задания за служащите. Сред тях са роботи, които могат да заваряват стоманени греди, да конфигурират панелите на окачен таван и да местят материалите.

Всичко това съставлява към 1% от цялата работа в строителството на небостъргач да вземем за пример. Изглежда като много малко количество работа, само че е времеемко и натоварващо. Ако тези действия се правят от роботи, същинските строители ще могат да се съсредоточат върху други действия, които са по-важни.

Роботите ще обрекат хората на злощастие

Изкуствен разсъдък схваща текстове по-добре от хората

Друга активност за роботите и изкуствения разсъдък в строителството ще е наблюдението на напредъка на градежа. Дронове и логаритми ще могат автоматизирано да наблюдават дали всичко върви по проект и да оказват помощ да възстановяване на организацията на строителната площадка.

Новите специалности откакто роботите вземат сегашните

Опасност от роботи-убийци надвисва над човечеството

Внедряването на сходни технологии в строителството обаче е съществено тестване. Строителните площадки могат да са доста оживени, с огромен брой хора, голям брой разнообразни действия по едно и също време и огромна непредвидимост в придвижванията на всичко това. Освен това законите в Япония лимитират самостоятелните средства в строителството до избрани условия и първо фирмите ще би трябвало да покажат значителен прогрес преди тематиката за облекчение на рестриктивните мерки да стане реалистична.



Още вести може да откриете на нашата Фейсбук страница ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР