Япония днес предупреди, че през югозападния остров Кюшу може да

...
Япония днес предупреди, че през югозападния остров Кюшу може да
Коментари Харесай

Евакуираха хиляди жители на Южна Япония заради приближаването на мощен тайфун 


Япония през днешния ден предизвести, че през югозападния остров Кюшу може да премине мощен ураган, а метеоролозите предвиждат невиждани ветрове и талази и приканиха за най-висока степен на внимание, съобщи организация Киодо, представена от Българска телеграфна агенция.

Японската метеорологична работа сподели, че тайфунът " Нанмадол " към този момент е покрай южния остров Якушима, като ветровете му доближават 162 километра в час. Той постепенно се придвижва на север към главния южен остров Кюшу, където по-късно през днешния ден е допустимо да аргументи превалявания.

Очаква се " Нанмадол " да доближи до Токио във вторник, съобщи Асошиейтед прес.

Освен това метеорологичната организация предвижда, че на следващия ден по обед могат да се изсипят до 50 сантиметра превалявания и предизвести за заплаха от наводнения и свлачища. Гражданите бяха призовани да се изтеглят заради заплаха от „ невиждани “ ветрове и талази. 

Досега локалните управляващи не са съобщавали за огромни вреди или ранени. Над 9000 поданици на най-тежко засегнатата префектура Кагошима през днешния ден бяха настанени в евакуационни центрове. В прилежащата префектура Миядзаки бяха евакуирани 4700 души. Над 93 000 жилища в Кюшу са останали без ток.

В Западна Япония са анулирани стотици вътрешни полети до вторник, а с напредването на тайфуна на североизток се чака техният брой да се усили. До на следващия ден е спрян публичния превоз в Кагошима и Миядзаки. Движението на влаковете стрели на остров Кюшу също е прекратено. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР