Януари се оказва най-изгодният месец за закупуване на самолетни билети

...
Януари се оказва най-изгодният месец за закупуване на самолетни билети
Коментари Харесай

Най-евтиният самолетен билет от България за Великден обявиха туроператори

Януари се оказва най-изгодният месец за закупуване на самолетни билети с до 60% по-ниски цени. Данните от изследването на  Vola.bg за потребителското държание в уеб страницата им сочат също, че 95% от българите избират европейски дестинации, а 56% резервират в кратковременен проект, съобщи pariteni.bg.

Компанията регистрира, че забележителна част от българските им клиенти се възползват от преднамерено по-ниските цени на самолетните билети през януари, планирайки пътуванията си точно при започване на годината чак до септември. По данни на компанията се следи и 33% нарастване на продадените билети в района в съпоставяне със същия интервал на 2023 година, като цените на билетите стартират от 15 евро за самолетен билет.

Европа си остава пожеланият континент за българите, като 93% от продадените билети през януари 2024 година са за европейски страни – Италия с 18.11%, Испания с 15.47%, Англия с 7.92% и Германия с 7.17%.

Сред дестинациите, които ще бъдат най-посещавани от българите през 2024 година, начело в листата са Барселона, Рим, Лондон и Мадрид.

 Средната дълготрайност на престоя в дестинация е 7 дни, което сочи, че българските консуматори стратегически избират да запазят пътуванията си през януари, с цел да могат да възнамеряват по-дълги пътувания на по-изгодни цени.

В същото време междинната цена на самолетния билет в България е 162 евро на човек, близо до междинната цена за полет в района.

Наблюдаваме и наклонността, че все повече пътуващи резервират своите билети в кратковременен план – 56% от резервациите на полети през януари са за след по-малко от 30 дни. От друга страна, не дребна част от пътуващите решително вършат и дълготрайни проекти, като се има поради, че в днешни дни има по-голяма предвидимост на полетите спрямо предходни години.

Статистиката демонстрира, че 23% от билетите са закупени от 31 до 90 дни преди полета, а 21% - повече от 90 дни, а върхът за най-далечна резервация е през септември 2024 година по маршрута София – Палермо.

Както нормално, пътуванията ще бъдат повлияни и от празниците – например вече се регистрират  доста резервации към Великден – най-евтиният билет към празника коства 127 евро за полет София – Пафос.

Тази година ще се проведат и две огромни спортни събития – Европейското състезание по футбол и Олимпийските игри, които ще се състоят в Париж и Германия – още две дестинации, които специалистите предвиждат, че ще бъдат измежду любимците за пътешестване.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР