Януари е месецът, за който е планирано започването на преговори

...
Януари е месецът, за който е планирано започването на преговори
Коментари Харесай

Три компании искат да произвеждат електромобили у нас

Януари е месецът, за който е планувано започването на договаряния с три интернационалните компании, искащи да създават електрически коли в България. Една от фирмите е от страна членка на Европейския Съюз, а останалите две са отвън Европейски Съюз.

„ Ще имаме диалози с европейски вложител и с двама вложители отвън Европейски Съюз. Първите срещи ще бъдат още този месец. Интерес би могло да има както към одобрените индустриални зони в страната, по този начин и към новите такива. Най-вероятно ще е индустриална зона. Освен съществуващите знаете, че приказваме за нови зони - в Горна Оряховица, Търговище, в Ловеч има подобаващи терени, към София”, сподели в изявление за „ 24 часа” министъра на стопанската система Емил Караниколов.

„ Има деклариран инвеститорски интерес за нов цех за автомобилни елементи наоколо до Плевен. За разлика от последните две години, когато вложенията бяха в логистични центрове, множеството от документите през 2017 година са във високотехнологичния бранш и за произвеждане ", посочи министърът.

Освен като привлекателна капиталова дестинация за произвеждане на автомобилни елементи България към този момент се обрисува и като привлекателна в самолетостроенето. „ Вече има двама вложители в произвеждане на части за самолети. Тази година интензивно ще работим за диалози с евентуални вложители и за произвеждане на електромобили”, сподели Караниколов. Министерството ще търси благоприятни условия за привличане на компании, заети в производството на дронове и безпилотни самолети.

„ Може да предложим да се стартира произвеждане в базите на "Авиоманс " или при летища, които не се употребяват ", посочи министърът. Към момента интерес има от страна на американски участници, както и на такива от Израел.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР