Янтра спечели драматично с 2:1 домакинството си на Спартак (Варна)

...
Янтра спечели драматично с 2:1 домакинството си на Спартак (Варна)
Коментари Харесай

В Габрово: Янтра удари Спартак в истински трилър

Янтра завоюва трагично с 2:1 семейството си на Спартак (Варна) от ХХ кръг на Втора лига.

Габровци откриха резултата още в 5-ата минута посредством Иван Василев, а в 9-ата Цветелин Радев удвои.

В началото на второто полувреме Виктор Митев понижи, малко по-късно Ахмед Ахмедов пропусна дузпа. а в средата на втората част бе изпъден с втори жълт картон.

В самия завършек на мача гостите от Варна имаха искания за втора дузпа, само че такава не бе отсъдена и в последна сметка Янтра завоюва.

Така тимът на Вили Вуцов събра 28 точки и към този момент е на 8 от „ соколите “, които са втори в класирането като изостават с 4 от водача Септември (София).

Това бе първи триумф за габровци от 8 октовмри насам, като отборът бе в серия от 5 следващи равенства.

Годината завърши за Спартак Варна, до момента в който в събота, 16 декември, Янтра ще посрещне Бдин Видин в отсрочен поради снега мач от 18-ия кръг, който ще е финален за отбора през 2023 година.

Янтра излезе напред в резултата в петата минута, когато след центриране отдясно се стигна до безредие в наказателното поле на Спартак и от близка отдалеченост Иван Василев вкара за 1:0.

В деветата минута домакините удариха за повторно. Капитанът на Янтра Петър Казаков центрира от свободен удар отдясно към наказателното поле, където Иван Василев бе пропуснат и за повторно прати топката в мрежата на Георги Георгиев – 2:0.

В 47-ата минута Даниел Начев откри Виктор Митев, а той с левия крайник стреля от дребен ъгъл и порази вратата на Християн Василев за 2:1.

В 50-ата минута гостите от Варна получиха страховит късмет за равнене на резълтата, откакто Петър Вуцов фаулира Ахмед Ахмедов в наказателното поле и това докара до дузпа. Именно Ахмедов се нагърби с осъществяването, само че вратарят Василев хвана ъгъла и отрази удара.

Мачът за Ахмед Ахмедов стана още по-кошмарен, откакто си изкара малоумен червен картон в 73-ата минута за препирня със съдията Ивайло Ненков, с което остави Спартак Варна с човек по-малко, а „ соколите “ пострадаха от численото закъснение и не затрудниха повече вратата на Янтра.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР