Янтра Габрово приема днес Локо София в един от най-интересните

...
Янтра Габрово приема днес Локо София в един от най-интересните
Коментари Харесай

Писаров: Мястото на Локо е в елита

Янтра Габрово приема през днешния ден Локо София в един от най-интересните мачове в кръга. За играещия помощник-треньор на домакините Искрен Писаров дуелът ще е малко по-специален. 35-годишният халф изкара два интервала при железничарите. Носи червено-черния екип през сезон 2010/11 (38 мача, 6 гола) и през 2013/14 (32/2).

" Очаквам да стане добър и прекрасен мач за нас. Здрава борба, която да зарадва окото на фена. Лошото е, че поради обстановката ще е без аудитория. Надявам се да излезем от дуела с триумф. За предходния ни мач с Нефтохимик имахме 7 играчи под карантина. Преди два дни те излязоха и се надявам, че ще могат да ни оказват помощ в този момент. Вече упражняват наедно с тима. Сега имам две функции - на асистент и състезател. Гледам по малко по-различен метод. Вече разбирам какво им е било на треньорите. Когато мога, влизам и оказвам помощ като футболист. От всеки ментор се изучавам, само че виждам и да поигравам, доколкото разрешават силите ми ", показа Писаров пред " Тема Спорт ".

" Имам много положителни мемоари от престоите си в Локомотив София. Не им отива да са във Втора лига. Мястото им е в елита и още този сезон им поисквам да се върнат там. Първият ми интервал беше по-добрият, играхме в Купата на УЕфА. Вторият беше малко по-слаб. Хубави моменти имах с червено-черната фланелка. Хубавото е, че локомотивци са зад клуба и не го оставиха да банкрутира. Започнаха на чисто, от начало и съумяват ", добави халфът.

" Аз персонално знаех, че преходът от аматьорския към професионалния футбол е сложен. Затова колкото по-бързо всички момчета го осъзнаят и схванат, толкоз по-добре за тях и за тима. Но пък това е обикновено, тъй като толкоз години Янтра го нямаше в професионалния футбол. Всяко начало е мъчно. Искрено се надявам, че ще променим това и с повече труд и шанс тимът ще се избави от изпадане. Започнахме мощно акцията - бихме Кариана, след това Витоша, еднакъв със Септември София. После имаше леко разпределяне, а в професионалния футбол това нещо е пагубно. Наредихме много загуби и това се отрази на тима. Но се надявам в идните четири мача до края на годината да вземем максимума ", сподели още Писаров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР