Янтра (Габрово) отнесе с 3:0 Етър в първата контрола от

...
Янтра (Габрово) отнесе с 3:0 Етър в първата контрола от
Коментари Харесай

Янтра отнесе Етър в контрола

Янтра (Габрово) отнесе с 3:0 Етър в първата контрола от подготовката и за двата тима. Двата състава са във Втора лига, само че на разнообразни позиции. И до момента в който Етър е считан за кандидат за промоция, то габровци ще се борят за своето оцеляване. Мачът се игра на безпристрастен терен в Мъглиж.

Още от началото Янтра атакуваше по-често, като в 8-ата минута удар на Емил Колев мина високо над вратата. В 19-ата минута резултатът бе открит. Тони Иванов лиши топката от Ангелов, напредна отляво и центрира, а Емил Колев от близко засече за 1:0. После етърци поизнесоха играта напред и в 23-ата минута Христо Митев проби отляво и центрира, само че вратарят Християн Василев пресече центрирането.

Последваха две положителни обстановки за Янтра. Нисък удар на Тодор Чаворски от противника бе изваден от Ангел Мартинов в корнер, а малко по-късно отдалечен изстрел на Георги Върбанов мина на метър от сглобката. Етър можеше да изравни в 36-ата минута, когато Калоян Ненчев бе изведен от дълбочина в голова позиция, само че не насочи добър удар и топката отиде в навън.

През втората част влязоха всички останали футболисти, само че картината по този начин и не се промени. Полувремето стартира с неповторим пропуск на Тодор Чаворски, който след неточност на защитник се откъсна самичък, само че стреля около гредата за наслада на " виолетовите ". В 50-ата минута обаче Тони Иванов напредна отдясно и центрира на главата на Добромир Бонев за 2:0. Отново Бонев в 64-ата минута с отдалечен удар в ъгъла на Иван Дерменджиев повиши на 3:0. 

До края " виолетовите " пробваха офанзиви, които обаче бяха безредни и по този начин и не заплашиха вратата на противника.

Бъди част от " Домът на почитателите ”, играй и печели със Sportal.bg.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР